jump to navigation

Jarang-Jarang, Kadang-Kadang 04/01/2009

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

ya, saya sekarang berada di rumah mak mertua saya di tepen. walaupun berada di rumah mak mertua, saya tetap mahu online. 🙂

sepatutnya saya perlu menunjukkan ciri-ciri menantu yang sejati, tetapi apa kan daya, tangan gatal jugak nak update blog. bila angin kus-kus rajin nak update blog, time tido pun saya boleh menaip notebook. ewah..!! tapi bila angin pemalas datang menyerang, tengok notebook pun saya malas. kadang sampai berbulan lamanya. 🙂 ekekekeju..

mujur mak mertua saya adalah wanita yang amat sporting. saya adalah menantu sulung. jadi ada kelebihan sikit di situ. leh tunjuk taiko sket kat adik-adik ipar. wah…!!

saya jarang-jarang sekali menunjukkan “skill memasak saya yang amat terror” itu. ini kerana saya kadang-kadang je masuk ke dapur. bukan tak reti memasak, cuma tak berapa expert. kalau tolong mak masak, selalu saya jadi co-chef sahaja. kalau time cuti baru saya masak. itu pun sekali sekala. dua kali dua kala juga amatlah jarang-jarang sekali. 🙂

tapi saya tahu saya kena rajin memasak. lama-lama, mesti mak mertua saya akan bising-bising juga. (manalah tahu kan..). memasak ni patutnya kena selalu, barulah skill memasak ni boleh improve. kalau ada anak nanti, mesti saya nak anak saya menulis dengan bangganya dalam biodata dia,

MAKANAN KEGEMARAN : MASAKAN IBU SAYA

tapi mengikut situasi sekarang, jika ada anak, sure dia nak tulis pun malu. kehkeh..!!

walaupun saya jarang memasak, saya suka tengok channel memasak kat tv.  macam rancangan chef wan la, AFC (asian food channel) la. kalau dalam AFC suka tengok Anna Olsen dalam SUGAR. selalu telan air liur je gua. huhu…

mana la tahu kan untuk tahun 2009 ni, ada satu roh rajin memasak masuk dalam badan saya. mau hari-hari saya masak sampai pengsan. okehh…

alamak, saya sudah terbau mak mertua saya sedang menumis sesuatu. harus pergi jadi co-chef nih. bubye..!!

add note : kak zan, update lagi menu masakan best-best. nanti saya nak try. ekeke..

 

Advertisements

Comments»

1. ★ Nu♥ℜul ★ - 04/01/2009

ello sis …

allopp nurul. sehat ker??

2. khalsyaza - 04/01/2009

Haieee… ini cuma lawatan balas muhibbah jer…..

hye, welkam. selamat datang. 🙂

3. Cabai Kering - 04/01/2009

anaiz

kim salam kat mak mentua…

kot kot kalau suka kat belog cabaikering… tolong add kat blog roll k?
nanti belog i akan automatik roll u balik…

kalau follow lagi i sayang!

huhuhu

hi CB, saya sudah sampaikan salam kat mak mertua. dengan bapak mertua sekali saya sampaikan. u ask one, i give you two. hehe..!!
saya suka blog CB, pedas gila. saya dah add kat blog list saya. jadi, secara otometiknya anda kena add saya.
okehhh, i will follow yuuuuuuuu…!!!

4. mebby17 - 04/01/2009

ekekkee..Kita serupa la anaiz..hikihkihih

kita serupaaaa…
takper nanti kita mesti merajinkan diri ke dapur. yeahh..!!

5. marini - 05/01/2009

Salam… Dah lama ke pindah ni?

woit, baru je aku pindah nih. stop 2 bulan blogging. rehatt..!! hehe..

6. izan - 05/01/2009

cessss…sungguh tak aci…mak menumis awak ambik rasa yeh…
len kali ajak k zan sekali…hihi…mesti mak mentua banyak petua nih..sebab tu ana sayang.

hehe..saya amik bau sajork kak zan. dia ajar banyak benda, saya je tak reti. ekekeke..

7. mya - 06/01/2009

betul dik. memasak nie kena praktik selalu. baru lama2 improve.. takpe, slow2 ma.. take time gitu.. akak awk nie pun bkn reti masak. dok sensorang lg la malasss.. hehe..

kak mya, kita serupaaaaaaaaaaaa..!! hehe.. kalu sesorang, nampak gayanya kedai mamak je la. huhu!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: