jump to navigation

Savv-Benz Semput 10/01/2009

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

image0161

ni la savv-Benz a.k.a savvy saya. ekeke..!!

kereta savv-Benz saya sudah semput. start enjin okey. tapi bila start jalan, macam nak terberhenti jer. tersemput-semput plak dah. saya tak fikir lain dah, fikir duit nak terbang je nih. huhuu..!!

baru je pergi hantar servis minggu lepas. tukar minyak hitam dengan minyak gear. lagi baru je tukar tayar baru 2 bijik kat depan. itu pun dah melayang RM400++. kereta saya ni selalu 1 bulan @ 1 bulan setengah dah antar gi servis. sebabnya that time selalu dah cukup 5000 km. savv-Benz ni memang kena kerja teruk.

aterr, tuannya suka berjalan-jalan carik makan. ujung minggu jer macam-macam agenda timbul dalam kepala. ada je destinasi nak kena pergi. tambah pulak hari bekerja, every day berulang dari sp-butterworth. kadang 2,3 kali sehari. haruslah kereta saya kena berjalan selalu kan. kekadang kena berlari pecut. mak saya kata, pakai sungguh kereta tuh. kalau savv-Benz saya ni manusia, saya rasa dah lama dia menjerit “AKU TAK LARAT NAK LARI WEIII…”. ekekeke..

tapi nak buat macam mana kena gi hantar workshop gak la. kang tak berjalan plak kereta tuh. nak suruh kereta tu berlari kang lagi la semput teruk pulekk. en.fizal suspekk maybe plug dia ada problem. so, harap-harap sempat sampai kat workshop tuh. kang tak pasal-pasal saya dengan en.fizal kena tolak kereta plak kanggg. huhu..!!

add note : ya, sakit mulut saya sudah beransur baikkk…

Advertisements

Comments»

1. cabaikering - 10/01/2009

anaiz… nak pinjam ka peter n jane?

boleh… satu hari dua kupang boleh?

bila nak bawak kami neik savy-benz pi ronda ronda padangkota?

kak CB, ingat kasik pinjam free. kena charge gak ka.
mai la sp, saya bawak pi ronda pi padang kota pastu membawak ke tanjung dawai. boley?? hehe…

2. izan - 10/01/2009

ana..

cantiklah keta ana.. kaler hijau tuu… nak test boleh…hihi..

keta ni memang nak kena jaga dari awal.. biar rosak sikit kita mesti hantar workshop cepat. takut2 nanti penyakitnya melarat, lagi banyak fulus kena kluar.

ehemmm.. nak bodek boleee…

tenkiu kak zan. bodek nampak. hehe..
tapi keta saya memang cute. keta ni memang kena jaga. selalu kena bawak pi buat medical check-up. tapi tak tahan dengar fulus yang terbang la.
mai la sp, nanti saya bawak ronda-ronda naik kereta savv-benz ijo ku. ekekeke…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: