jump to navigation

Savv-Benz Semput Part II 11/01/2009

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

savv-Benz saya sudah ok. tak semput-semput dah. sudah boleh bernapas dengan baik. ya, bila sudah elok tuh, dah pastilah terbang lagi fulus. owhhh…

1

ni la benda yang kena tukar, cable plug. rupa macam sotong kurita je tengok. sebab apa saya pangey sotong kurita?? sebab dia ada satu kepala dan ada empat sesungut (itu saya yang kasik nama). ekekeke…!!

2

A – cable plug yang baru..
B – tempat dimana cable itu akan dimasukkan selepas yang lama dikeluarkan..

keta jenis savvy, walaupun satu sesungut tu je yang rosak, ko kena tukar one set sekali. tak boleh tukar satu-satu, walaupun 3 sesungut lagi tu masih elok. isk..isk..gila betui. anak sapa la yang design nih? so, nak tak nak kena la tukar juga walaupun mahal.

tahu saya kena bayar berapa ye anak-anak? ya, untuk tukar one set sotong kurita tu saja saya kena bayar RM390 termasuk service charges. apakah?? kopak makcik bulan nih. huhu..!!

tapi takper, mahal ke murah still nak kena repair gak kan. mesti kena gak kena keluarkan duit. kalau tak, tak jalan keta nih. yang penting savv-Benz saya sudah ok. dah boleh lari pecut. yeayyy..

add note : legaaa..!!

Advertisements

Comments»

1. ateh - 11/01/2009

wah mahal nye ,memang habis la duit makcik klu mcm tu..tp klu nak gune kete..kne la mcm tu kan..klu tak nak mahal gune beskal je.ihiihihihihi

ateh, memang mahal. tapi nak buat guane. kang guna beskal 2 minggu baru sampai ofis kang. hehehe..!!

2. izan - 11/01/2009

ana,

baru dapat RM3.00 dah kena kluar RM30, camnilah ana.. takda keta, keperluan.. dah pakai keta kenalah ketepikan sedikit2 tuk masa2 terdesak macam ni. apa pun…

yea yea…keta ana dah baik ya.. nak itut keliling kota….

ya betul la kak zan. dah pakai kereta kena lah spend lebih sket. jomm…jenjalan..!! ekeke..

3. angriani - 11/01/2009

kalau keta dah buat masalah…kompom fulus terbang
uhukss…riani baru jer gi servis keta isnin lepas…terbang gak dekat rm 200 :d

huhu..!! tu la nak kena repair gak. terbang pun terbang la. kang naik beskal je plak. hehe..

4. KM - 12/01/2009

keta ni kalau tak xrosak takpe. Tp kalau dia membuat, siapla RM melayang hehehe…….

ye la incik KM. tapi bila dah tukar, macam kereta baru plak rasa. hehe..

5. catz - 14/01/2009

mahal juga spare part dan mentenen savvy ni ye..
hemmm..
now dah ok…lajuuu u pecut ye…jgn merempit oke..hiks

ye la catz. mahal gak la. rempit gak la sket2. ekekeke…

6. izan - 15/01/2009

Ana,

yuhuuuu…buat apa…mana entry baruuu…

ana layan tv3 ye – WWE…

lama tak hapdet. malam ni leh upadate la. busy..busy.. hehe

7. Alakay - 16/01/2009

You’ve tagged!

8. Alakay - 16/01/2009

sorry..tersalah type…You’ve been tagged..hehehe

ok. thanks, alakay..!! nanti saya buat okeyy..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: