jump to navigation

Tagged Pasal Boycott 16/01/2009

Posted by ladyanaiz in Tagged.
trackback

ya, saya telah di tagged oleh alakay. thanks, okey..

tagged pasal barang-barang yang diboycot ni la. kalau nak ikut, kebanyakkan barang saya banyak menggunakan produk amerika. tak tahu la sejauh mana saya boleh memboikot nih. huhu…!!

tapi tak per la, meh kita try menjawab tagged. yeayy..!!

note ni saya sendirik tambah : sebelum baca tagged nih, adalah dinasihatkan tengok dulu senarai barang/jenama yang perlu diboikotkan. click here for the list of products.

The rule:
Here’s what we should do. It’s simple : list down 5 of the products from the list below that you are boycotting, and then list down 5 of the products that you will try your best to boycott, and finally list another 5 of the products that you find it hard to boycott, and tag 5 others. (Just click on the link below. I don’t list the products here)

This tag is to get everyone to read the list below carefully and identify which products affects your life and the lives of the Palestinians most! You can also compare your list with your friends and see if they can boycott one product that you haven’t been boycotting, why can’t you start to boycott the product too?

5 products i’m boycotting : (as in, totally boycotting it!)

  1. maggi -ya, saya bukan peminat maggi. dah lama dah boikot. tak nak kasik botak rambut secara free..
  2. revlon – memang tak suka barangan kecantikan jenama revlon dari dulu. so, takder hal…
  3. the sun – baca paper metro je..
  4. sprite – tak suka sangat minum minuman ringan neh..
  5. coca-cola – sama macam no.4.

5 products I will start to boycott :

  1. lancome – baru je planning nak beli perfume hypnose by lancome. huhu..!!
  2. loreal – jenama ni pun jarang dah beli..
  3. sanex – dulu suka pakai roll on ketiak jenama nih. skrg pakai tawas je. huahuahua..!!
  4. huggies – selamat wa takder anak lagi. so, takder hal nak boikot.
  5. starbuck – pun nak boikot sebab tak selalu ke starbuck. minum kopi kat kopitiam sajork…

5 products that I find hard to boycott :

  1. mcd – ni susah beb. ya, saya ni peminat no.1 Mcd. guane neh..??
  2. kotex – ni pun susah. saya tak penah pakai jenama lain nih dari dulu. kotex jugak ku mahu. huhu..!!
  3. johnson&johnson – satu badan saya pakai jenama nih. tapi slow-slow boikot lah. maybe start dengan shower jenama lain kot…
  4. DKNY – kasik saya habiskan dulu perfume DKNY apple dulu bleh? nak buang, weiii mahal tuhh..
  5. maybelline – ni pun sama. kasik saya habiskan dulu lipstick maybelline saya yer..!!

I tag :

  1. kak zan
  2. ateh
  3. marini
  4. reezman
  5. cabai kering

pada yang rajin, sila buat okey. kalu yang tak berapa nak rajin, tak nak buat pun takper. takder hal punya. world, peace…
sekian, terima kasih.

Advertisements

Comments»

1. Alakay - 16/01/2009

i like your comment on sanex..hahaha…

hahaha..!! tapi betul la. ada satu kawan suggest kat saya pakai tawas. sebab tawas leh hilangkan bau badan. rendam tawas dalam air, pastu boh kat ketiak. dah setahun saya amalkan tau. lama dah tak pakai roll on..

2. mebby17 - 17/01/2009

wahhh barangan boicott pun kena TAGG ekeekek

hehe..dah kena tagged. buat jer. tapi best gak leh tahu apa barang yang dah lama kita tak pakai..

3. izan - 20/01/2009

ana..

tagged…boicottt…jenama…huhu… yang tak boleh tinggal …. kotex dan maggie…camane niiii…

k zan dah mood raya nii…bukan nak raya sama tau tapi dendam nak bercuti….1 minggu ye CNY k zan nak jenjalan ajer…ooohhhooo..ana ada di kl….jalan lah kerawang neeiiii..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: