jump to navigation

Cerita Pagi-Pagi 28/01/2009

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

saya dah start kerja. hari ni tak ramai staff yang kerja. yang chinese still cuti. tinggal yang malay dengan indian jer. tapi bos saya tak cuti. dia dah start kerja. dia ni memang rajin tahap cipan. hehehe..!! orang cuti dia lagi nak kerja. dats why cepat promote naik pangkat.

harap-harap hari ni tak ramai la customer. kalau tak ramai leh settle kan kerja-kerja yang pending. juga boleh ngular sket-sket. hehe..

citer pasal customer, 2,3 minggu yang lepas ada ramai customer datang ofis saya. macam-macam orang. tapi saya tertarik nak cerita pasal 2 customer yang saya handle nih..

customer 1

customer ni datang bayar premium insurans. malay, lady. sambil buat payment, dia bercerita pasal kepayahan dia nak bayar premium insurans gara-gara ekonomi tengah gawat nih. kesian jugak saya dengar. maklumlah sekarang ni kan banyak company yang nak shut down. dia kata gaji dah kurang. makan gaji basic jer. OT jangan harap la nak dapat. dalam sebulan tak tentu lagi boleh datang kerja ke tak. lagi dipaksa ambik cuti tahunan. tunggu je company call, baru datang kerja. nak kena bayar hutang lagi, insuran, bla..bla..bla.. uih, kesian beb.

moral of story : saya rasa bersyukur tak mengalami nasib macam lady tu. alhamdulillah kerja saya masih lagi stabil. gaji saya pun baru naik lagi. bonus pun dapat. memang rasa bersyukur..
huh, tetiba emo la plak. huhu..

customer 2

ni plak customer indian, guy with his child. guy ni beli insuran untuk anak dia, lebih kurang setahun yang lepas. baru-baru ni anak dia kena leukimia. kesian wei. budak tu baru 7 tahun. very happy child, dia macam tak sedar yang dia tu sebenarnya tengah sakit. very tough girl. guy ni pulak masa mula-mula datang ofis nak buat claim, memang garang giler. pastu saya tolong dia settle kan claim dia, terus jadi baik dengan saya sekarang. selalu terima kasih kat saya sebab tolong dia. baru-baru ni dia beli kfc, hantar kat saya sebagai tanda terima kasih. memang rasa sangat2 terharu. huhu..!!

moral of the story : orang kata, bila kita berbuat baik sesama manusia, kita pun akan dibalas secara baik. ya, saya percaya itu..

——————————————————————

add note :

jeng..jeng..jeng..

pic251

ni la set comforter baru yang telah dirembat di parkson hasil dari kutipan angpau baru-baru nih. pink karer lagi. πŸ™‚

Advertisements

Comments»

1. mya - 28/01/2009

cantiknya comforter! πŸ™‚

hikhikhik..mesti kak mya suka. kaler pink kan..

2. KM - 28/01/2009

keja ya? keja rajin2 ya hehehe

itu la. skrg kerja. KM, still cuti ker?

3. combi - 28/01/2009

betol tu..buat baik dibalas baik.mcm dia tahu2 anaiz suke kfc ekeke :p

mesti tdo nyenyak diatas comforter baru.. πŸ™‚

*sori combi terlebeh suda konker komen box kat bwh tuu..emo laa pula kyer.. *malu aii

ekeke..takper la, kak combi. tak yah malu. menyuarakan pendapat kan.
memang nyenyak tido comforter baru. jejeje…

4. izan - 28/01/2009

ana,

panjang temuramah tu……

yang pasti k zan suka la comforter tu….manis kaler dia… semanis orang yang memuji….hua3x.

semanis orang yang membelinya….

hehe..semua manis-manis belaka.

5. mebby17 - 28/01/2009

anaiz…u wat insurance aper erkk…anyway comforter mmg clas…chantekk tuuu..

insurance TM Asia Life. dulu asia life pastu jepun take over. tokio marine.
hehe..saya pun suka comforter tuh. menariks giteww. wah, puji comforter sendirik plak. jejeje…

6. ateh - 29/01/2009

aduh2..mcm mane ni kak..nak balik malay mintak keje.tak mo la balik mcm ni..hihihihi.wah pink la pulak..org fonfuan kan ..kne la warne mcm tu..hihihihi

itu la skrg punya ekonomi tak berapa ok. ikut rejeki jugak.
pink kaler feveretku. hehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: