jump to navigation

Masaelah.. 31/01/2009

Posted by ladyanaiz in Itu..Ini...
trackback

saya ada satu masaelah…

terfikir sendiri, adakah saya seorang saje yang mengalami masaelah ni ??

naper sekarang saya susah nak login guna YAHOO MESSENGER? dah 2,3 minggu saya tak leh guna YM weiii. tension makcikkk…!! nak kata YM ni tak latest, saya dah download yang paling latest. siap install dah pun. ko nak apa lagi YM ooiii…

hari ni saja, saya dah try login berbelas kali. dan setiap kali login mesti ada satu popup keluar. macam kat bawah nih..

21

katanya sign-in problem. please try again a little bit later. dah 2,3 minggu ni, still kira a little bit ker? huhu…!! nak kata lupa password, mission impossible. pejam mata pun saya boleh taip id ngan password tau. nak kata nyanyuk, ingatan saya masih tulus dan ikhlas okeyyy..!! 🙂

then fikir punya fikir, saya try guna meebo. masalahnya pulak, bila tetiba macam line celcom broadband ni tak berapa nak clear, cepat sangat meebo tu ter’disconnect’. kang ada la member2 ingat aku gatal tangan, saja jer suka-suki sign-in & sign-off. isk, malas den..

last-last tanya sorang member apa cara nak pakai lagi. then dia suggest cuba try test tengok pakai trillian. so, search je la kat google. kekdahnya, dah install dah trillian kat notebook nih. sekarang tengah godek-godek functionnyer. pelik la sikit kan. selalu kan dah biasa pakai YM. tukar je sket dah macam jakun la plak. ni la software trillian nyer..

22

layout boleh la tahan. janji leh ber’ym’. tapi saya still prefer yahoo messenger. tapi memandangkan YM dah tak leh nak pakai, nak buat guaner?? kira ok la tu dari takdak..

add note : ada sapa tau, apa masaelah nya nih??

Advertisements

Comments»

1. shake - 31/01/2009

salam tuan umah..i terbaca entry lady..setahu I YM tak de problem..kalu ade pun tak selalu berlaku..i thing your broadband problem…server slow..

isk, ye ker? lama dah tau. maybe broadband tu yang slow kot. tapi bila suft internet laju jer. hmm, confius den..

2. mebby17 - 31/01/2009

erkkk smlm mmg ramai yg mengalami mslh cenggini..tp ezza x pulak..but most of my frenz yes..naper erkk confused gaks ni..

entah la. tak tahu la plak. tapi saya suspek celcom broadband ni kot. maybe server slow sket..

3. catz - 31/01/2009

akum anaiz..

saya pun mengalami masalah yg sama…exactly..
dah sebulan lebih dah takleh guna normal YM kat laptop saya ni..
saya pun guna celcom broadband. so saya guna imo.im dan oklah..boleh tahan..cuma kdg2 asyik kena refresh sbb disconnet..
geram ek..saya rasa masalah ‘berukbeng’ ni lah..guna PC kat ofis ok jek…kan..
tensi aku….

ha, akhirnya ada juga yang senasib dengan saya. hehe..ingatkan saya sorang jer. ko pun sama ker? memang tensioooonnnnn….
betul la rasanya sebab broadband ni kot. nak kena buat complaint nampak gayanya nih..

4. izan - 01/02/2009

ana,

yang pi tukaq wat pa… dah suka nak buat camane kan. tapi k zan lebih suka guna yang lama…..mudah.

server memang teruk sekarang ni….

ye la kan. lebih cepat nak loading kan. kalu macam tuh, tak yah tukau la. memang lambat la line skrg. hampeh tul…

5. eedany - 03/02/2009

hi salam perkenalan dari saya.

saya pun kekadang mengalami masalah sama mcm awak n yg lain.

so alternatif saya pakai pidgin.

ni websitenya : pidgin.im

ingatkan saya sorang jer…rupanya ada gak yg senasib dgn saya.
TQ.

hi salam kenal. ye ker? eedany pakai celcom broadband jugak kot. rasa problem berpunca dari itu kot. senasib la kita. uwaaaa..!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: