jump to navigation

Weekend Yang Suam-Suam Kuku 02/02/2009

Posted by ladyanaiz in Holiday.
trackback

cuti weekend saya ala suam-suam kuku. tak la menarik sangat. cam boring pun ada. ye la 2,3 minggu yang lepas asyik cuti-cuti malaysia jer. kali ni duk umah je la.

kali ni cuti, saya balik tepen. balik umah mak mertua. saya dan en.fizal memang sebulan sekali mesti balik tepen. sudah menjadi kewajipan. maklum lah menantu sejati la katakan. kehkehkeh. statement orang perasan. redhakan ajer..

saya duduk umah mak mertua sehari jer. tak buat apa sangat. sampai-sampai jer umah, buat apa yang sepatutnya menantu buat la kan. tolong-tolong masak, sembang-sembang, makan-makan. itu je la keja nya. pastu kang bila time petang2 sket, tido kejap. saya tak kira umah mertua pun bantai je tido. ater dah ngantuk. tak kira dah. hehe..

lepas bangun tido, saya ikut en.fizal gi gunting rambut kat kedai abah yakni bapak mertua ku. abah bukak kedai gunting rambut. en.fizal ni seumur idup tak pernah gi gunting rambut kat orang lain. mesti cari abah dia jugak. rambut dia panjang macam mana sekalipun kena balik tepen jugak. tak pergi kedai lain, dengan abah jugak dia serasi…

pastu saya ke popular kejap. gi beli kamus. kamus kat umah tak tahu la letak kat mana. maybe adik saya rembat kot. cari tak jumpa. susah la tak ada kamus ni. bukan apa, untuk simpanan dan rujukan sendiri. selalu je pinjam kamus member kat ofis tuh. naik sogan den ni ha.. macam la mahal bebenar seketul kamus tuh. then bila tetiba teringat, terus je beli satu…

pastu terus gi makan kuey teow DOLI. kak mya selalu makan sini. hehe…

sedap kuey teow dia. memang kalau datang sini semedang je ramai orang. kelmarin makan pun, saya duduk meja betul-betul depan entrance. macam jaga la plak. 🙂 meja kat area dalam semua dah penuh. sebelum balik, saya ada jugak tapau 3 bungkus keow teow untuk abah, mak ngan adik ipar…

image008

model gambar diatas : itula ibu mertua ku, sedang menjamu selera…

selalu saya makan je kat situ. ni first time saya tapau. suka la tengok cara diaorang tapau kuey teow nih. comel giler. macam balut nasik lemak plak. tinggi betul bentuk kon tuh. siap dalam tu ada daun pisang lagi. kretip betul.. apsal aku tetiba jadik jakun nih..huhu?? kesimpulannya, kedai ni memang laku giler…

okey itu je citer weekend saya. sekian terima kasih…

Advertisements

Comments»

1. cabaikering - 02/02/2009

lawanya bungkusan macam tuh!

itu la. menarik giler…

2. mebby17 - 02/02/2009

wahhhh packaging dia macam ala2 classsszzzzz..gitu…comel sungguh lau ezza compem2 syg nk bkk..ekekek

saya tak pernah tengok orang bungkus kuey teow macam tu. macam nasik lemak bungkusan dia. memang cute. hehe..!! jakun je kan..

3. catz - 02/02/2009

eh..lawanya bungkusan…
anaiz..napa tak tunjuk rupa kew tiow nya..sure meliurkan…nak tgk lahhhh…

alamak, tak amik la pulak gambar kuey teow tu. huhu..!! tapi yang pastinya memang sedap. nanti saya pi makan lagi, saya snap picture plak k…

4. shake - 02/02/2009

bungkusan cam nasi lomak…jaman dulu2…siap trandmark DOLI lagi..mesti berjenama…anaiz kertas bukusannya pun cantik..

itu la. macam branded je ker. padahal bungkud kuey teow sajork. hehe..

5. angriani - 02/02/2009

anaiz…kiter dah habis jahit maniks…sekarang ni dok berbut lappy
hehehehehehehe

jom gi supper :d

hehe….rajinnyer jahit manik. jommmm…!!

6. mya - 03/02/2009

akak pun blk taiping gak weekend ari tuh… nnt bila2 boleh la kita roger2 jumpa kat taiping ek..

la ye ker? kalau tahu leh jumpa-jumpaan. pi pekena kopi ka. hehe…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: