jump to navigation

Ya Amppuunnnn..!! 22/03/2009

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

bismillahirrahmanirrahim…

selama sebulan penulis blog ini menghilangkan diri tanpa sebarang khabar berita. sekarang penulis telah selamat  menemui jalan pulang…

ya ampunnn, lamanya gak saya tak update blog. selama itu lah, saya tak jenguk ke blog korang. kenapa? mengapa? bagaimana? siapa? saya sendirik pun tertanya. ewah..

sebenarnya saya sehat jer. cuma ada beberapa alasan yang membuatkan saya tak update blog neh…

alasan pertama, broadband saya slow giler. korang tak tahu betapa membaranya jiwa aku dari sebulan yang lepas sehinggalah sekarang. aku tengah update entry ni pun, memang terbakar hati aku, meletop-letop, kebaboommm. aduh la. aku tahu mungkin tak ramai hadapi masalah macam nih. maybe ada la dua tiga kerat. aku pun tak tahu apa kena dengan internet aku nih. bila aku masuk blog korang, gambar yang korang show, secara otomatiknya aku tak leh tengok. aku leh baca tulisan jer. itu pun berjanggut aku tunggu. boleh siap gi mandi-manda, makan-makan dulu baru nak leh tengok. hampehh. jadiknya, secara otomatiknya, terus terpotong stim aku nak berblog. (catz, ko dah overcome ke problem nih?? kalau dah, sila la kasik tips kat aku sket. huhu…)

so, macam mana la aku nak tinggalkan komen kat blog korang? kang meraban aku tinggalkan komen kang, tak best plak. kat ofis plak aku tak leh surf internet. internet adalah kena banned sama sekali. so, tak leh la nak bertenet…

beberapa minggu lepas pun en.fizal ada pergi tanya celcom apa pasal lambat sangat. CS officer tu kata maybe aku pakai window vista. kurang support sket. tu pasal slow. sebab CS officer tu pakai window XP, ok laju jer. aku pun tak tahu la kan ye ker tak. lama giler aku dah tinggalkan bidang2 IT nih. so, aku tengah berkira-kira, tolak, tambah, campur, bahagi nak tukar pakai XP jer. janji kasik laju sket broadband nih. itu akan ditentukan kemudian. kasik aku time nak settle kan masalah ni…

alasan kedua, aku ada masalah tekanan jiwa dan perasaan kat ofis sket. adooii, ni lagi satu bab. tapi mana-mana kerja pun mesti ada masalah kan??? tak nak citer la. lambat laun akan settle jugak problem nih, kan janet kannnn. (sila angguk kepala, tanda anda pun setujukk..) atas alasan ini, mood nak update blog pun macam termati je kat situ. boleh??

alasan ketiga, aku sekarang tengah gigih study. poyo siut statement. kehkehkeh. ari tu aku ada apply KPLI. so, ujung minggu ni (28hb mac) kena amik MTEST. so, kena kasik perhatian sket la kat exam nih. balik ofis pun dah macam tired giler. pastu nak kena membaca plak. hmm, ko ingat aku rajin sangat? tapi memandangkan aku memang nak jadik cekgu sekolah, aku kena jugak study. tu pasal aku malas nak update blog. ya, lagi alasan dari aku, hehe..

so, itu la alasan kenapa aku tak update blog yang aku rasa munasabah gak la. ok, gitew??

note : nak kasik redha kemarahan, kesusahan, kebaraan dalam jiwa aku dulu. hmm, lepas aku settlekan alasan no satu tu, aktiviti blog hopping akan berjalan seperti biasa.

sekian, terima kasih…

Advertisements

Comments»

1. combi - 23/03/2009

tak sempat nyorok laaa..uishhh 😦

hehe…kak combi, jangan lupa jawab taggeddd…!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: