jump to navigation

Tagged Pasal Married 23/03/2009

Posted by ladyanaiz in Tagged.
trackback

sepanjang “ketiadaan” saya selama sebulan ari tuh, saya nak langsaikan utang dulu yer. mula-mula nak jawab tagged dari rini. ni tagged pasai orang kawen-kawen nih. moh le kiter jawabbbb…

1. When was your engagement?
isk, soklan pertama pun aku dah lupa nih. jap, mak nak ingat neh….
tapi yang pastinya aku bertunang tahun 2006, sama hari dengan kakak aku akad nikah. dua event dalam satu majlis. save budget bro, standard la kan…

2. When is your marriage anniversary?
10 Mac – ni kira tarikh akad nikah ler…

3. How long have you known your spouse?
masuk tahun ni dah 6 tahun..

4. How long did you date before you got engaged?
dua tahun jer. sebabnya, aku dah gatal nak menikah. huahuahua…

5. Where did you meet your spouse?
first date dekat KFC butterworth. time tu budget ciput jek. KFC pun KFC la…

7. Do you have any children?
nop, belum ada rejeki lagi…

8. How many?
ni yang aku terbakar nih. cuba la satukan soklan tuh…

9. Do you have any pets?
aku tak suka bela binatang. kucing ker, arnab ker, hamster ker, memang aku tak suka. aku geli sket dengan binatang nih. aku memang bukan pencinta binatang. huhu..

10. Do you own or rent?
nak kata own pun bukan, rent pun bukan. kira macam free la sebab aku duduk dengan mak aku. ngehngehngeh. tapi aku bayar semua bil-bil okeyyy…

11. Do you live in the country, city/town?
aku stay kat sungai petani. kategori ala-ala town gak kan…

12. What is your favorite activity you do together?
gi makan-makan dan cuti-cuti malaysia. marveles. sementara tak ada anak lagi nih, kira kami enjoy the moment gitew…

13. Do you have a favorite vacation spot?
semua tempat yang aku gi vacation, semua macam feveret jer…

14. How many siblings do you have including in-laws?
mine : 5 + en.fizal : 5 = total : 10

15. What mosque do you attend?
surau al-mukmin, taman delima. dekat umah aku, jalan kaki jer….

16. Is this the mosque you got marrried in?
tak. aku kawen kat masjid taman intan, sungai petani..

17. What town is your current address?
isk..isk..lenkali sila satukan soklan. kang ada yang kena tangan nih. skrg aku duduk sungai petani ler.

18. Do you work or stay home?
aku bekerja sepenuh masa. tapi teringin nak jadi suri rumah kalau aku adalah kaya. huhu…

19. Where did you go for your honeymoon?
officially honeymoon takder. tapi untill now, setiap kali pergi vacation, itu la honeymoon aku. huahuahua….

20. Leave a piece of marriage advice
sapa pun jodoh kita, itu ketentuan dari allah. jangan terlalu memilih sebab nobody is perfect. setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. diri sendiri pun tak se’perfect’ mana. jadi, terima dia seadanya dan redha. hati akan jadi lebih tenang…

21. Nak tag sapa yer..
angriani
kak cabai kering
kak combi
kak ja
kak zan
mebby

Advertisements

Comments»

1. mya - 25/03/2009

sib baik awk tak tag akak. klau tak, mau sebulan akak ban blog awk. nyehh..

saya rakan blogger yang memahami. hikhikhik… nanti di masa akan datang saya tagged kak mya plak. tungguuuuu…

2. izan - 25/03/2009

anaiz…

halarrrrr… kena jawab gaksss ker…hiiiiiii maluuu….

haiiipppp kak zan, jangan malu2. silakan menjawab. ngehngehngeh…

3. combi - 01/04/2009

kiv dulu taggie ni yer.. 🙂

lupe laa 1st dating bila sbb mase tu masih sarung uniform sekolah lagik..kantoi :p

hehe…ok kak combi. no problem..

4. mebby17 - 09/04/2009

dear dh free nnty ezza jawab ur tag ok..anyhow tq so much taw..misz u..hhuhuhuh

ok ezza miss u too…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: