jump to navigation

sabtu yang suam-suam kuku, indah… 24/05/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
2 comments

sabtu ari tuh, kan aku kat kl..
gi jenjalan ngan chetie, adik aku..
gi digital mall. cari beg galas untuk letak notebook. yang lama dah koyak..
sebenarnya ada beg galas tepi…
tapi kunun2 macam tak stylo. tak nak pakai…
gatal..
last-last terbang rm 70 hinggit..
padan la muka…

pastu kami shoot gi mid valley..
banyak sales gak. orang pun ramai..
tak berniat la nak shopping…
tapi jauh disudut hati, sebenarnya niat shopping tu ada…
walet pulak tak berniat. hehehe..
last2 cuci mata jer…

tetiba lapar..
fikir2 nak makan apa..
last2 masuk sushi king..
bukan la selera tekak aku makanan sushi king nih..
tapi dah chetie nak makan, aku layan kan ajer…
chetie yang tukang order..
nak suruh aku order, kang tah apa2 aku order kan..
tak paham aku nengok menu nyer…
konon cakap tak suka makan…
tapi sekali aku sental dekat 4-5 ketul gak aku telan.. hahaha..
dah lapaqqqq…

pastu layan AF sampai abis..
sambil2 berfacebook..
pukul 12 lebey terus tido..
zzzzzzzzzzzzzzzz…
besoknya balik kedah naik bus….

note : wassalammu….

Advertisements

back again.. 23/05/2010

Posted by ladyanaiz in Itu..Ini...
2 comments

first nak citer pasal notebook aku yang sudah ok. so, aktiviti blogging akan bermula seperti biasa ye anak-anak. lama tul rasa tinggalkan bidang blogging nih. rindu, huhuhu…

semalam tengok konsert final AF. aku kat KL malam tadi. menonton bersama chetie, adik aku. macam boring gak AF. tak ada la aku minat sangat AF ni. just tengok macam2 tu jer. tapi dalam banyak2 lagu baru budak2 AF nih, aku suka layan lagu baru maulana. yang tajuknya RSVP tu. aku tengah layan lagu, tetiba aku tak paham apa menatang yang si maulana tu sebut. aku ni ngong sket tak tahu apa maksud RSVP tu. terus aku men’google’. jangan sia-sia kan kemudahan yang ada kan. hehe… 

What RSVP Means

The term RSVP comes from the French expression “répondez s’il vous plaît”, meaning “please respond”. If RSVP is written on an invitation it means the invited guest must tell the host whether or not they plan to attend the party…(nak tahu detail, cari je kat google. berpinar mata ko baca kang. hehehe…

lebih kurang macam tu la maksudnya. baru la makcik paham kan. tapi jangan la suruh aku menyebutnya banyak kali ye anak-anak. kang dari bahasa itali terus jadi bahasa tamil kang. huhu..

pepepun tak kesah la sapa yang menang AF kan. tahniah je la…

sekian, terima kasih..

note : baru sampai dari KL petang tadi. capek…!!