jump to navigation

back again.. 23/05/2010

Posted by ladyanaiz in Itu..Ini...
trackback

first nak citer pasal notebook aku yang sudah ok. so, aktiviti blogging akan bermula seperti biasa ye anak-anak. lama tul rasa tinggalkan bidang blogging nih. rindu, huhuhu…

semalam tengok konsert final AF. aku kat KL malam tadi. menonton bersama chetie, adik aku. macam boring gak AF. tak ada la aku minat sangat AF ni. just tengok macam2 tu jer. tapi dalam banyak2 lagu baru budak2 AF nih, aku suka layan lagu baru maulana. yang tajuknya RSVP tu. aku tengah layan lagu, tetiba aku tak paham apa menatang yang si maulana tu sebut. aku ni ngong sket tak tahu apa maksud RSVP tu. terus aku men’google’. jangan sia-sia kan kemudahan yang ada kan. hehe… 

What RSVP Means

The term RSVP comes from the French expression “répondez s’il vous plaît”, meaning “please respond”. If RSVP is written on an invitation it means the invited guest must tell the host whether or not they plan to attend the party…(nak tahu detail, cari je kat google. berpinar mata ko baca kang. hehehe…

lebih kurang macam tu la maksudnya. baru la makcik paham kan. tapi jangan la suruh aku menyebutnya banyak kali ye anak-anak. kang dari bahasa itali terus jadi bahasa tamil kang. huhu..

pepepun tak kesah la sapa yang menang AF kan. tahniah je la…

sekian, terima kasih..

note : baru sampai dari KL petang tadi. capek…!!

Advertisements

Comments»

1. faiza hussan - 23/05/2010

haha baru den paham apa itu RSVP..ngeh2..

tu la. selalu main bantai nyanyi je kan. tapi maksud tak tahu. hehe..!!

2. mya - 24/05/2010

akak suka la lagu RSVP nie.. rasa nak joget2..

kak mya, best kan? catchy je lagu nyer. makcik suke jugak…!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: