jump to navigation

ada kesedaran kah? dush..dush.. 26/10/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
trackback

minggu lepas, masa aku otw balik dari tempat kerja kan, berlaku la kesesakan lalu lintas yang maha hebat wah, hebatkah? kat simpang apa namanya tah. tapi kat alor setar nih la. mmg jalan tu every day aku lalu. jalan low way kan. pepaham je la kesibukkannya itu…

kebetulan pulak, trafic light rosak kat simpang empat tuh. makanya semua manusia hilang kesabaran, hilang pertimbangan, semua berebut-rebut nak jalan dulu. last2 semua kereta stuck kat tengah simpang. diulangi STUCK okeyyy… sapa pun tak leh lalu. padan muko. sekali dengan aku2 pun tak leh lalu. lagi sekali padan muko. hampeh tul…

nak bergerak sikit pun tak leh. ada la dalam setengah jam tak bergerak. ater macam mana nak bergerak, dah stuck in the middle kan. walaupun setengah jam sajork, tak la lama mana kan. cuma aku heran sikap kesedaran manusia yang semua berlumba-lumba nak pegi dulu. yang lori ngan bus, ko tak payah citer la. tak padan ngan bosar. pun nak menyumbatkan diri kenderaan jugak. tak paham aku. macam la ko leh lepas kalau ko gi dulu… last2 lagi sekali ko ter”STUCK ” disitu. ha, ambik..

tu la suka sangat menerapkan sikap – KO MASUK YEK, AKU PUN NAK MASUK JUGAK. MANA BOLEH KASIK CHANCE – yang begitu tebal dalam diri masing2, tu pasal jadi macam gini.

lama gak la kena tunggu abang polis nak sampai. bila dah sampai, boleh lak lepak tepi, relek sambil tengok dulu. mungkin abang polis tu tengah fikir strategi macam mana nak kasik settle. nak leraikan ke”STUCK”kan tu pun polis kena fikir strategi jugak woo. kang keta berlanggar kang, naya jer kena maki.

isk, dunia..dunia…

note : sabar itu separuh daripada iman…

Advertisements

Comments»

1. KM - 26/10/2010

Nasib baik simpang 4, kalau simpang 6 lagi penin hahahaha…….

KM, kalau simpang 6, terus 3 hari tak jalan la keta tu stuck punya pasal. hehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: