jump to navigation

terkono jugak 03/11/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
1 comment so far

hari ni aku agak awal sampai ofis. pagi tadi aku datang office keadaan masih macam biasa.

tapi tak sampai satu jam, air dah start naik kat area parking depan ofis. cepat giler. tetiba sajork dah jadi macam ni. tempat parking dah penuh dengan air…

jenuh aku bawak lari kereta aku. bukan aku angkat la kan, drive ler. hehe.. kena cari pulak tempat parking yang selamat dan sudah pastinya tidak berair. everyway jalan jem dan sekitar kawasan ofis aku kebanyakkannya dah dinaiki air. kat depan tu kan ada shell, area tu pun dah abis masuk air. tapi mujur la ofis tak masuk air.  

sebelah ofis aku ni plak kedai motor. korang tgk diaorang langsung tak ubah motor diaorang. mmg toke kedai ni tegar la. semangat tul menjual walaupun air dah naik. kalau aku, lama dah aku ubah motor2 tuh. lantak la labu..

heran la tak hujan pun air boleh naik kan. mai kot mana air pun tak tau. tapi mungkin lagi 2,3 jam air akan surut sket kot. just tunggu dan lihat saja…

note : pengalaman pertama macam ni..

Advertisements

mandom 02/11/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
add a comment

i’m back..

hujan 2,3 hari ni membuatkan aku jadi mandom. huhu… masa otw balik dari kl ahad malam ari tu pun dah start hujan sepanjang jalan. letih pun tak abis lagi. nanti aku update pasal dinner tuh.

area perlis, ujung2 kedah pun ada yang banjir kan. pagi ni dengar hotfm, konvokesyen kat uum ditangguhkan sebab banjir. kesian la yek untuk para ibu bapa yang dah datang nak lihat anak berkonvo. nampaknya kena datang lagi la nanti. kos tuh..

gambar dari utusan malaysia..

aku pun nak kena cas bateri bagi full dulu baru ada tenaga. hehe..!!

note : perlis sekarang banjir. plan nak naik bot kat kuala perlis ke langkawi this weekend mungkin akan ditukarkan naik melalui kuala kedah.

ada kesedaran kah? dush..dush.. 26/10/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
1 comment so far

minggu lepas, masa aku otw balik dari tempat kerja kan, berlaku la kesesakan lalu lintas yang maha hebat wah, hebatkah? kat simpang apa namanya tah. tapi kat alor setar nih la. mmg jalan tu every day aku lalu. jalan low way kan. pepaham je la kesibukkannya itu…

kebetulan pulak, trafic light rosak kat simpang empat tuh. makanya semua manusia hilang kesabaran, hilang pertimbangan, semua berebut-rebut nak jalan dulu. last2 semua kereta stuck kat tengah simpang. diulangi STUCK okeyyy… sapa pun tak leh lalu. padan muko. sekali dengan aku2 pun tak leh lalu. lagi sekali padan muko. hampeh tul…

nak bergerak sikit pun tak leh. ada la dalam setengah jam tak bergerak. ater macam mana nak bergerak, dah stuck in the middle kan. walaupun setengah jam sajork, tak la lama mana kan. cuma aku heran sikap kesedaran manusia yang semua berlumba-lumba nak pegi dulu. yang lori ngan bus, ko tak payah citer la. tak padan ngan bosar. pun nak menyumbatkan diri kenderaan jugak. tak paham aku. macam la ko leh lepas kalau ko gi dulu… last2 lagi sekali ko ter”STUCK ” disitu. ha, ambik..

tu la suka sangat menerapkan sikap – KO MASUK YEK, AKU PUN NAK MASUK JUGAK. MANA BOLEH KASIK CHANCE – yang begitu tebal dalam diri masing2, tu pasal jadi macam gini.

lama gak la kena tunggu abang polis nak sampai. bila dah sampai, boleh lak lepak tepi, relek sambil tengok dulu. mungkin abang polis tu tengah fikir strategi macam mana nak kasik settle. nak leraikan ke”STUCK”kan tu pun polis kena fikir strategi jugak woo. kang keta berlanggar kang, naya jer kena maki.

isk, dunia..dunia…

note : sabar itu separuh daripada iman…

cerita pepagi 25/10/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
add a comment

semenjak aku kena transfer kat alor setar ni, perjalanan antara  SP-AS memakan masa lebih kurang sejam baru nak sampai. so, mmg keja long distance ni penat sket. kadang aku ikut highway. kadang aku ikut jalan low way maknanya free dan tak yah bayar tol. hehe..

tapi kalau jalan low way, ko paham2 sendiri la. mmg tak kena tol. tapi ko kena berdepan dengan lori yang banyak satu hal. keta, ya ampun…mmg berderet-deret. tu belum citer lagi maknusia yang bawak keta slow macam nak gi kenduri lagi. mmg menguji kesabaran. tapi aku perasan kan, sejak aku lalu low way ni, aku lebih tenang dan banyak bersabar bila memandu. ewah… kalau tak mulut aku ni manjang je kuar perkataan yang tak sepatutnya. hehehe….

so, selalunya tempat aku bersarapan adalah dalam kereta. kadang aku menyinggah R&R Gurun, beli makanan then makan dalam keta. itu la rutin aku pepagi. kalau tak R&R gurun, gerai makcik2 tepi jalan pun aku menyinggah beli makanan.

pagi ni sarapan kita, sandwich 2 ketul yer anak-anak..

sekian, terima kasih…

note : dilemma. nak pindah ker, tak nak pindah???

kautim 24/10/2010

Posted by ladyanaiz in My Story.
add a comment

wah lega makcik..

baju dan tudung dinner dah jumpa. legaaa…

dah 3 hari aku bertekad sakan cari baju. last2 settle gak. untuk baju dah kautim. aku beli dress hitam ada belt kaler gold sket. tudung pada mulanya aku plan nak beli jer. tapi warna plak tak berkenan. puas aku cari tudung kaler itam ada unsur gold, tapi tak jumpa. last2 aku beli kain, suruh tailor tolong jahit. ni pun baru je balik dari umah tailor. sekarang leh tidur lena. ha kau, punya la over preparation tau…

tadi aku pergi jakel beli kain untuk tudung. baju tu tak la hebat sangat. tapi boleh la. janji adoo. yang penting MURAH..

aku pun suka2 je nak gi dinner. dah semua di tanggung kan, pergi je la makan kan. kang gi dinner pakai t-shirt ngan jeans kang, orang sibuk mengata aku plak. ko ni tetiba dari planet mana kan…

emm, baju dah ada. tudung pun dah ada. kasut ngan beg pun dah ada. itu pun tahun lepas punya. arghh… bedal lah…

so, kautim..

note : tadi gi tesco pekena ice-blended coffee caramel with bubble. rasa macam nak pi beli lagi secawan jer. argh…sedapnya…!!